top of page
Cavolo Nero Persfoto(1).jpg

CAVOLO NERO

Cavolo Nero is ontstaan uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met

inspiraties als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night speelt dit zestal uit Utrecht psychedelische grooves gecombineerd met indie en disco elementen.

Verwacht vooral veel energie en de drang om mee te dansen op exotische grooves.

 

Sinds de release van hun debuutsingle ‘Seaweed’ stonden ze op plekken als: EKKO (support van YinYin), Mañana Mañana, Valkhof Festival, U?, HE:LEEN, Bevrijdingsfestival, Paradiso Noord, in een uitverkochte Cinetol tijdens hun EP release, deden ze mee aan Popronde 2022 en deden ze in totaal 56 shows in hun eerste jaar, ook begonnen ze 2023 met een spot op Noorderslag

 

In het voorjaar (mei) komen we met een nieuwe single 'Mauna Kea' om het zomerseizoen af te trappen. Voor dit jaar staan er nu al bijna 30 shows gepland en ook een aantal toffe festivals, met onder andere: Zwarte Cross, Blijdorp & Over de Top Festival. Voor de rest staat er op de planning om een 2e EP begin 2024 uit te brengen waar we dit najaar al singles voor zullen uitgeven. en in de tussentijd zijn we ook bezig met een debuut album (gepland voor early 2025) waar nu ongeveer 8 nummers al voor geschreven zijn. 

laat inspireren door kunst, boeken, films en de verhalen die het leven creëert. 

/

  • Spotify
  • Black Instagram Icon
bottom of page