top of page
Collignon

COLLIGNON

Een leven lang onderweg heeft Jori Collignon muzikaal beïnvloed. Na 15 jaar

kriskras reizen over de wereld met zijn voormalige bands SKIP&DIE, Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski, is de Nederlandse producer nu gevestigd in zijn nieuwe thuis: een afgelegen huis aan de zee nabij Lissabon, Portugal, compleet met een gastenverblijf, tuin en muziekstudio. Hij transformeerde het tot een plaats van inspiratie, activiteit en creativiteit waar veel kunstenaars passeren en hun verhalen en ideeën achterlaten. 

 

Het is op deze plek, waar Collignon zijn geluid heeft uitgebreid en verdiept. Hij bundelde zijn uitgebreide muziek- en reiservaringen in acht nieuwe, rijke, diverse en kleurrijke nummers die zijn solo debuut ‘Lagoinha’ onder artiestennaam COLLIGNON vormen.

Live wordt Collignon begeleid door multi-instrumentalist Gino Bombrini, met wie hij eerder internationaal furore maakte met de band SKIP&DIE en Yves Lennertz (ex Yin Yin).

 

Een natuurlijke mix van akoestische en elektronische instrumenten vormen een evenwicht tussen traditionele en futuristische thema's, beïnvloed door Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek. "De muziek biedt mij de mogelijkheid om te blijven reizen", zegt Collignon over de broeierige ritmes en de spirituele eenheid die de tracks weergeven. Als pionier op het gebied van elektronische muziek laat hij elk nummer uitblinken in originaliteit en vitaliteit, omdat hij op creatieve wijze motieven en stijlen op nieuwe en interessante manieren combineert.

 

Teksten en  zang worden doelbewust geschuwd. Collignon wil de muziek en stemmingen die hij creëert, in eerste instantie voor zichzelf laten spreken. "Er zijn overal zoveel stemmen, zoveel praatjes," legt hij uit. "Wat ik nu wil is juist de verstilling en diepte opzoeken en dat kan ik het beste uitdrukken door middel van geluid en instrumenten."

/

  • Spotify
  • Black Instagram Icon
bottom of page